Home

Hosszú szőrű sziámi

Egyes zoologusok szerint a Balinéz természetes mutáció. Ám voltaképpan hosszú szőrű sziámi, pontosabban: sziámi ősöktől származik, és csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. Azt hogy hogyan kapta a nevét eléggé csalóka A sziámi egy kedvelt, a Távol-Keletről származó macskafajta.Nevét Sziámról, a mai Thaiföldről kapta. Az első példányt Peter Simon Pallas német természettudós írta le 1794-es, Kaszpi-tengeri expedícióján. Az első példányok az 1870-1880-as években kerültek Angliába.A történetírók szerint Sir Owen Gould, a V. Ráma sziámi király udvarába delegált brit.

Hosszú szőrű sziámi? Figyelt kérdés. Érdekelne, hogy néznek ki ezek a macskák, mitől hosszú szőrű stb. Nem tudok jövőhét péntekig várni, mire meglátom a kiscicát és a szülőket! :) Köszönöm előre is a válaszokat! #macska #sziámi #hosszú szőrű sziámi. 2013. okt. 10 A gyönyörűséges sziámi macska hosszú időn át a sziámi királyok legendás templomi macskája volt. Az uralkodók nem csak szépségét értékelték, de kiemelkedő őrzési képességeit is. A sziámik a trón körül álló magas oszlopokon ültek, és ha bárki fenyegető szándékkal közeledett a király felé, ráugrottak Európai rövid szőrű. Ausztrál köd. Don Szfinx. Burmilla. főoldal / állat adatbázis / macska / Sziámi macska Ez a tenyésztőkre mért csapás volt az oka annak, hogy a sziámi macskák száma hosszú éveken keresztül csökkent. A nagy frontáttörés csak 1952-ben következett be, amikor is az 1888-as kiállításhoz hasonlóan. Más néven hosszú szőrű sziámi. Birman: SBI SBI 13c 10 10 Más néven birma vagy szent birma. Bohemian rex - - - - - Brit hosszú szőrű - - - - - Cymric: CYM - - 26 - 30 26 - 30 Más néven hosszú szőrű manx. Mutáns. Desert lynx - - - - - Hibrid Foldex - - - - - Highland lynx - - - - - Hibrid Jávai - - - 20 20 Más néven. A hölgy azt mondta, nem teljesen hosszú szőrű, az egyik szülő sziámi a másik pedig vagy balinéz vagy ragdoll. Sajnos elfelejtettem, de fajtát mondott. Így nekem a keverék ugrott be. Lehet, hogy én nem értek csak hozzá, de gyanúsnak vélem. A cicáért 10ezer ft-ot kér el, de elvileg sokkal drágábbak

Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A honlapon elhelyezett szöveges és képi anyagok, arculati és tartalmi elemek (pl. betűtípusok, gombok, linkek, ikonok, szöveg, kép, grafika, logo stb.) felhasználása, másolása, terjesztése, továbbítása - akár részben, vagy egészben - kizárólag a Jófogás előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges Van egy fekete-fehér,vörös,irombás-fehér,fekete és hosszú illetve rövid szőrű sziámi. Debrecenből. Debrecen , Hajdú-Bihar megye (Magyarország) Hirdető: Aniko. KELL. 105.000 Ft . 284 EUR. Szép kis perzsa és csincsilla kiscicák eladók egy krém cameo kisfiu és egy csincsilla kislány a szülők törzskönyvezettek a kicsik. Hosszú szőrű sziámi cicát vihetek majd kiállításra? Vettem egy nagyon szép fajta tiszta sziámi cicót,akinek hosszú szőre van.A tesóinak rövid... Elfogadom. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez.

A balinéz lényegében nem más, mint hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik. Eléggé későn, csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. Középtermetű, izmos, hajlékony, selymes szőrű állat. Fóka, csokoládé, kék és lila színváltozatban tenyésztik Hosszú szőrű fajták Sziámi és keleti rövid szőrű macskák. Fókajegyű sziámi: Kontrasztos színeződésű, ez a szőrzet alapszínéből a pofán, a füleken, a farkon, a végtagokon jelentkező sötétebb pigmentáltságból (ezt nevezzük akromelániának) adódik. A legismertebb szín a fókajegyű, mert itt a legkifejezettebb. Ismerje meg a Sziámi: Hosszú, sovány énekgépet. Ha van olyan fajta, amelyet a macskák legismeretlenebbje is felismer, akkor ez a sziámi. Megkülönböztető hegyes színeivel és sovány testével nem lehet összetéveszteni egy másik fajtával. Eredet. Úgy gondolják, hogy a sziámi emberek az ősi Thaiföld templomi macskáiból. A hosszú szőrű perzsa az egyik legnépszerűbb macskafajta világszerte. Fotó: iStock Sziámi. A rendkívül társaságkedvelő és kedves sziámi talán a legbeszédesebb macskafajta a világon - folyamatosan próbál a gazdáival és a külvilággal kommunikálni. Szinte mindenhová követi a gazdáját és imád ölben lenni

Ingyen elvihető cicák - segíts egy cicának gazdira találni Ez a hosszú szőrű macska hat különböző színben érkezik, de mancsukon mindig fehér ujjatlan. A fajták pontos története ismeretlen, de úgy gondolják, hogy azok akkor fordultak elő, amikor a Burmából behozott macskákat sziámi macskákkal tenyésztették Franciaországban A fehér foltos sziámi (valamint keleti rövid szőrű, keleti hosszú szőrű és balinéz) (újra)bevezetéséhez nem fajtatiszta, fehér foltos macskákat, teknőctarka és fehér perzsákat, valamint fehér pettyes Cornish Rexeket használtak. Ma már több szervezet is elfogadja őket, ezért lehet kiállításra vinni, ám vannak még. Sziámi macska . Amerikai drótszőrü . Amerikai drótszőrű Független, átlagos vérmérsékletű Története: Az amerikai drót szőrű macskafajta 1966-ból, New York államból származik. Az amerikai rövid szőrű gazdái felfedeztek az alomban két kiscicát, akiknek durva tapintású, göndör szőrzetük volt

Brit rövid szőrű törzskönyves cica - kínálat - [2020.10.23.] 100 000 Ft Gazdit keres egy törzskönyves kék makréla kandúr cica. 2 oltás, chip, törzskönyv, rendszeresen féreghajtott Abszolút tudatos tenyésztés eredménye ez a fajta, a perzsa és a sziámi macskák keresztezése. A cél az volt, hogy mindkét fajta jellemzői egy cicában egyesüljenek. Az eredmény egy hosszú szőrű macska lett, mely típusában perzsa, színében sziámi

A rövid szőrű állatokkal való pároztatás ellenére a hosszú szőrért felelős gént rejtetten tovább örökítették, így rövid szőrű szülők almaiban is újra és újra előkerültek hosszú szőrű egyedek. Ezek a macskák alkották a későbbi tenyésztés alapállományát, ami a 30-as években kezdődött A balinéz tulajdonképpen a sziámi macska hosszú szőrű változata. Az első balinézt 1928-ban jegyezték fel az Amerikai Egyesült Államokban. A balinez fajtastandraja 1965-ben készült el, és 1970-ben fogadták csak el, mint önálló macskafajtát A keleti hosszú szőrű jelleme megegyezik a sziámi, balinéz és keleti rövid szőrű fajtákéval. GONDOZÁS. A keleti hosszú szőrű bundája kevés törődést igényel. Csillogó szőrzetét saját maga is nagyon jól rendben tudja tartani. Heti egyszeri átkefélés szükséges Fekete keleti rövid szőrű. Fókajegyű sziámi. Kék jegyű sziámi. Fekete keleti rövid szőrű Közepes testnagyságú, hosszú, vékony teste van. A végtagjai arányosan hosszúak, a hátsók valamennyivel hosszabbak, a mancsok oválisak, a farok hosszú és hegyes. Szőrzete ragyogóan fekete, orrtükre és talppárnái szinték. Sziámi. Szingapúri macska. Tacskómacska. Tonkinéz macska Összes megtekintése 33 Hosszú szőrű. Balinéz. Brit hosszú szőrű.

Balinéz fajtaleírás, képek és tanácso

Puha, rövidebb, alj és fedőszőr egyforma hosszú, bársonyos tapintású ezáltal a szőre. AST REX: A REX szőr göndör szőrű változata. Az astrex szőr göndör szálakból álló, teshez simuló szőrzet a testen, kivéve a pofin, a füleken és a lábfejeken. Ezek a nyuszik úgy néznek ki, mint a barik! Hazánkban még igen ritka Perzsa és társai : hosszú szőrű macskák és az egzotikus rövid szőrű / Szerző: Götz, Eva-Maria Megjelent: (2004) Sziámi Szerző: Müller Péter Sziámi (1951-) Megjelent: (2000) Sziámi macska Megjelent: (1943 Mi nem szeretni ezt a szépséget, amely hosszú szőrű, fehér csizmával és ujjatlan sziámi macskának tűnik? Ez a szelíd, intelligens macska köztudottan jól kijön más háziállatokkal, és elég ügyes a trükkök elsajátításában. 2. Maine Coon. Ó, istenem, mit nem szeretni ezekben az óriási kedvesekben Ingyenes képek : fű, haj, állat, aranyos, házi kedvenc, cica, alvás, macskaféle, pont, csokoládé, pofaszakáll, gerinces, pihenő, rongybaba, perzsa, sziámi. Alomra járnak.Van egy fekete-fehér,vörös,irombás-fehér,fekete és egy hosszú illetve rövid szőrű sziámi.Debrecenből. Debrecen | 138 megtekintés | | | | Cicák - kínálat - [2020.10.5.] 0 Ft. Jelenleg négy kiscica vár szerető gazdira.Agusztusi születésüek lehetnek.A szomszéd macskája a kölykeivel együtt beköltözött a.

️ ️ ️ A CICA MICÚR NÉVEN KIKERŰLT AZ ILLATOSRÓL! . . . . . . 5 hónapos BALINÉZ CICA (hosszú szőrű sziámi jellegű)‼️ VI. kerületben TALÁLT kölyök cica GAZDIKERESŐ‼️‼️‼️ A Balinéz.. Milyen közös az elbűvölő perzsa, a szabadban lévő maine-féle coons és a ritka, egyedi skót folds? Természetesen a hosszú, fésült kabátjuk! Nézze meg a legbolyhosabb, selymesebb és legfedetebb hosszúszőrű macskák körét. Tipp Ha a macskád hosszú, selymes hajú, fontos, hogy mindennapi ápolási rutinot tartson fenn. Kezelés nélkül a macskának fájdalmas szőnyegek.

Sziámi macska - Wikipédi

A legnyugodtabbak a hosszú szőrű fajták, viszont az ő bundájuk napi rendszeres gondozást igényel. A sziámi és vele rokon fajták igen élénkek, mozgékonyak, beszédesek, ők nem valók ideges embereknek. Hogy fiút vagy lányt választunk-e, majdnem mindegy. Mindkettő igen kedves, és az is marad, ha megfelelő időben. Hosszú szőrű macskákat egyébként legalább félezer esztendeje ismernek, eredetük azonban homályba vész. A hézagos adatok szerint erdetileg két típusuk létezett: a Perzsiában (ma Irán) kialakult perzsamacska és a Törökországból származó angóra. Elképzelhető, hogy a sziámi macskából (amely ugyanis templomi macska. A sziámi rá jellemző korai ivarérettség ennél a fajtánál is megmutatkozhat. Történet: Az 1930-as években, Amerikában egy fekete perzsát kereszteztek egy sziámi macskával. Az első generáció kizárólag fekete hosszú szőrű egyedekből állt, de a visszakeresztezéskor egy csokoládé mintázatú, később himalája névvel. Hosszú szőrű macskák Sziámi és keleti rövid szőrű macskák Fókajegyű sziámi: Kontrasztos színeződésű, ez a szőrzet alapszínéből a pofán, a füleken, a farkon, a végtagokon jelentkező sötétebb pigmentáltságból (ezt nevezzük akromelániának) adódik. A legismertebb szín a fókajegyű, mert itt a legkifejezettebb.

Ha elérkezett az idő, hogy végre hazavihetjük cicánkat, néhány fontos dolgot tudnunk kell, és fel kell készítenünk magunkat és az otthonunkat arra, hogy a kiscicának minél gyorsabban menjen a beilleszkedés, és minket se érjen meglepetés Jellegzetességük a nagyon rövid orr, nagy szemek és viszonylag kis fülek, no és a selymes, hosszú bunda. A fél- vagy más néven középhosszú szőrű macskák jellegzetes képviselője a burmamacska. Színezete hasonlít a jól ismert sziámi macskáéhoz, amely már a rövid szőrű macskák közé tartozik

Hosszú szőrű sziámi? (4925000

Himalája macska története: Az 1930-as években Amerikában egy fekete perzsát kereszteztek egy sziámi macskával. Az első generáció kizárólag fekete hosszú szőrű egyedekből állt, de a visszakeresztezéskor egy csokoládé mintázatú, később himalája névvel illetett hosszú szőrű típus is született A ~, kistestű fajták, mint például a sziámi, 1-2 órán belül befejezhetik. A hosszú szőrű, nagyfejű fajtáknál, mint a perzsa, általában hosszabb ideig tart. Ez utóbbiak nemritkán olyan nehezen ellenek, hogy akár 1 óránál hosszabb pihenésre is szükségük lehet két kiscica világrajövetele között Története. Egyesek úgy vélik, hogy a Burmai szent templommacska keletről érkezett Európába 1916-ban. A fajta ismerői szerint azonban az első egyedek 1923-ban születtek Nizza mellett, egy fehér mancsú sziámi és egy hosszú szőrű macska szándékos vagy véletlen kereszteződéséből. Csak azután, hogy 1926-ban Párizsban kiállították, találták ki távoli eredetét és a. Válogatott Macska - Hosszú szőrű fajták linkek, Macska - Hosszú szőrű fajták témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked Az eredmény: egy hosszú szőrű macskaféle - típusában perzsa, szőrzetmintában sziámi. Nos, valahogy így keletkezett a himalájaként ismertté vált hibrid fajta. Egyes törzskönyvező egyesületek ugyan nem hajlandók külön fajtaként elismerni, hanem a perzsa osztály egyik színváltozataként tartják nyilván, de ez a.

5. D A tonkinézt, amely sziámi és burma keresztezéséből jött létre, eredetileg egy kanadai tenyésztő karolta fel. A fajtát elsőként a Kanadai Macskaszövetség ismerte el 1965-ben. 6. B,D A szibériai macska a klímához való alkalmazkodás során növesztett hosszú szőrű bundát. E macskák elterjedten éltek a Szibériától. Válogatott Macska linkek, ajánlók, leírások - Macska témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőktől - Neked! Macska.. A hosszú szőrű perzse macskáknak ezt a jellegzetes mintázatát eredetileg egy svéd genetikus, dr. Tjebbes alakította ki az 1920-as években. Az amerikai tenyésztők csak jóval később kezdtek el érdeklődni e jóval potenciális új fajta iránt Rövid szőrű, hosszú szőrű, sziámi vagy máltai - ezek a macskák nem csupán alszanak, esznek, vagy az alvásra és az evésre gondolnak

Rövid Szőrű Fajták abesszin és sziámi vér is folyik. testéhez viszonyítva kicsi, pofapárnái erőteljesek. Fülei öblösek, orra széles. A test izmos hosszú, a bunda tömött, sűrű és rendkívül finom, prémszerű. Lábai erősek, farka középhosszú, a vége mindig fekete. Szeme ék alakú, kissé mogyoróvágású Az ilyen hibridektől származó utódok öröklődés menete a mendeli szabályok szerint igen körülményes, és hosszú úton ért el oda, hogy a kölykök közül legyen sziámi színű és hosszú szőrű. Sok évtized kellett ahhoz, hogy a hosszúszőrbe bújt sziámiból kialakuljon, napjaink mai himalája cicája A félhosszú szőrű fajtákból sokáig tartó szelekciós folyamat eredményeként alakultak ki a hosszú szőrű perzsa macskák. A szőrhossz változásának genetikai hátterében a recesszív l gén áll. A tenyésztés egyes esetekben káros hatással lehet az állatok egészségére. A fehér szőrzet kialakítása például gyakran.

Az eredmény: egy hosszú szőrű macskaféle - típusában perzsa, szőrzetmintában sziámi. Nos, valahogy így keletkezett a himalájaként ismertté vált hibrid fajta. Történet: Az 1930-as években Amerikában egy fekete perzsát kereszteztek egy sziámi macskával Talppárnák a bunda színével harmonizálnak. A farka nagyon hosszú, ostorszerű és elkeskenyedő. A súlya 4-6,5 kg A természetük: A keleti rövid szőrű macskák intelligensek, a gazdájukhoz nagyon ragaszkodnak. A fizikumukat és temperamentumukat tekintve a keleti macska egyszínű szőrzetű sziámi. Értelmes és kedves macskák Hogyan válasszunk macskát? Ha már eldöntötted, hogy macskát akarsz, el kell döntened, hogy milyen fajtát szeretnél. Törzskönyvezett legyen? Hosszú vagy rövid szőrű? Kandúr vagy nőstény? Még azon is elgondolko.. Házimacska (hosszú szőrű) Ez egy fajtátlan macska.A hosszú szőrzetet egy gén okozza. Általában minden 10-ik kölyök házimacska hosszú szőrrel születik. Himalája Szeretnék egy perzsa cicát, amely olyan színű, mint egy sziámi

3: Sziámi. Walt Disney mesefilmjeiben gyakran lehet sziámi cicákat látni. A hosszú testű, karcsú nyakú, rövid szőrű, vékony macska kifejezetten méltóságteljes, majdhogynem önelégült. Mindemellett kiváló házi kedvenc. A tekintetet elsőként a nagy fülek ragadják meg, de kék, mandulaformájú szemek is vonzzák a. Hosszú szőrű macskák. Hosszú szőrű macskákról kb. 500 éve beszélhetünk. Kezdetben csak a perzsa és az angóra faj létezett. Napjainkban Európában általában perzsának, Amerikában hosszú szőrű macskának hívják őket. De nem minden hosszúszőrű macska perzsa A rövid szőrű perzsa macska nyugodt, könnyen gondozható. Ez a fajta perzsa macska szinte minden színben létezik. Lényegesen kevesebb szőrzetápolást igényel, mint hosszú szőrű rokonai, amelyeknél elengedhetetlen a mindennapi fésülés. Egy perzsa macska beszerzése előtt, a következőket érdemes tisztázni Mivel a szigeten számos kereskedelmi hajó dokkolt és mindegyik fedélzetén volt macska, nehéz megmondani milyen volt az eredeti őse. Az eredeti mutációban nyílvánvalóan hosszú szőrű és rövid szőrű macskák is képviseltették magukat A sziámi és a burmai macska kedvelőinek egyből szemükbe ötlik a balinéz macska: mint ahogy a sziáminak, ennek a fajtának is feltűnő colourpoint mintázata van, a szőre azonban félhosszú. Tartalomjegyzék A balinéz macska lényegében nem más, mint hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik

Sziámi Pet4you.h

 1. tha a devon rexnek ólábai lennének. A mancsok kicsik és oválisak. A hosszú, vékony farok fokozatosan csúcsosodik, és rövid, göndör szőrzet borítja. Az egész szőrzet nagyon rövid és finom szálú, puha és hullámos, szakállal vagy anélkül
 2. Töltse le a Brit hosszú szőrű cica és a fehér háttér előtt Kakadu jogdíjmentes, stock fotót 96152806 a Depositphotos millió-egy prémium, nagy felbontású, stock fotóból, vektoros képből és illusztrációból álló gyűjteményéből
 3. t egy perzsa, de hangsúlyozottabb színekkel. Az élénk színt a hőre való reakcióként tartják számon, arca, fülei, farka, lábai pedig sötétebbek,
 4. A szomáli hosszú, dús szőrzete előkelő külsőt kölcsönöz a fajtának, kedves és alkalmazkodó természete pedig - elsősorban Ausztráliában - kedvelt fajtává tette. A szomáli tulajdonképpen az abesszin hosszú szőrű változata, közepes termetű, hosszú lábú, tömött, fényes szőrzetű állat

Sziámi macska fajtaleírás, képek és tanácso

 1. Sokan a legszebb hosszú szőrű macskának tartják ezt a selymes, puha bundájú cicát, és valóban különleges meg-jelenésű, elegáns állat. A kontrasztok jellemzik. Aljszőrzete egy-színű (fehér vagy krém), szőrvégei pedig elütően sötétek (vörösek vagy krémszínűek). Hasonlít a csincsillához
 2. A kiállításon szereplő állatokról a tulajdonosok és a tenyésztők véleménye alapján döntik el, mennyire állnak közel a fajta ideális példányához (lásd szelektív tenyésztés). A számos kereszteződés miatt egyes macskákat csak egy adott fajta rövid vagy hosszú szőrű változataként azonosítanak
 3. Más néven hosszú szőrű sziámi. Birman: SBI: SBI: 13c: 10: 10: Más néven birma vagy szent birma. Bohemian Rex----- Brit hosszú szőrű.
 4. Sziámi, keleti és hosszú haj: a mi 3 fekete gengszterek (+ Keleti rövidszőrű keleti hosszú szőrű), 5 hónapos, oltott, microchipped, ivartalanított törzskönyvvel, és keresünk jó helyeket átölel emberek, akik örülnek a sok beszéd. A kiscicák barátságos, tolakodó és játékos, és jól kijönnek a Maine Coon és a kis kutya
 5. A colourpoint a perzsa és a sziámi macskák tenyésztéséből és keresztezéséből származik. Az első bemutatott colorpoint fehér, hosszú szőrű macska volt, színes foltokkal az arcán, a fülein, a mancsain és a farkán
 6. t egy angóráé, de az angóra jegyeket (pl. lentebb bemutatott szőrös orr) nem hordozzák. Sziámi (Point/Siamese) Maszkja nagyon vékony V alakú, vagy bézseknél előfordulhat, hogy szinte nincs is maszkja
 7. Hosszú szőrű vörös plüss macska 25 cm You're viewing: 25 cm méretű, igéző tekintetű sziámi plüss macska 3500 Ft. Kosárba teszem Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi

A fentiekhez hasonló árfekvésűek a kölykei. Őshazája Szibéria, ezért is olyan tömött, hosszú szőrű a bundája. Állítólag a szőre hipoallergén, amiatt is vált világszerte olyan népszerűvé. Különleges egyéniségű, gyakran hangos cica, rendkívül kedvelt fajta. Maine Coon. Kölykeinek ára megközelítheti a 300 E Ft. A Himalája változat különlegessége a sziámi cicákra jellemző színjegyei miatt különleges. A teste fehér vagy világos, a testvégek (fül, láb, farok, arc) pedig színesek. A Himalája perzsa macska szemszíne minden esetben kék. - Exotic himalája (rövid szőrű), az összes fent említett himalája színekben

Szjg Folytatás - 2

Macskafajták listája - Wikipédi

Sziámi vagy keverék? - Hoxa

 1. t háziállat
 2. Hosszú szőrű fajták. A perzsa macskára jellemző a lapos arc, tömzsi alkat és a viszonylag rövid végtagok. Egész sereg elismert színváltozata létezik. A színes testvégű perzsákat, amelyek rajzolata a sziámi macskáéhoz hasonló, néha külön fajtának is tekintik
 3. Main coon. A Maine Coon különleges tulajdonságai miatt, eredetét tekintve meglepő és valószerűtlen elméletek és történetek láttak napvilágot, ezzel szemben őseik egyrészt a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák lehettek, másrészt az Amerikába érkező európai tengerészek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amelyek képesek voltak elviselni a zord.
 4. Letöltések Ingyenes képek : haj, állat, portré, cica, macskaféle, fekete macska, háziállat, bezár, orr, szemek, pofaszakáll, állatok, punci, néz, gerinces.
 5. t a sziámi hosszú szőrű változata. Külsejét, testfelépítését, vala
 6. t hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik. Eléggé későn, csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. _____ A Maine Coon egyike a legősibb észak amerikai fajtáknak..

A szakemberek a sziámi macskából nemesítették a balinézt, a folyamat eredménye pedig egy hosszú szőrű, fényes és selmyes bundájú cica lett. Az első példányok még spontán genetikai mutációnak köszönhették sajátos küllemüket, de a tenyésztők meglátták az új cicában rejéő lehetőségeket, és saját. A hosszú szőrű macskák (szibériai macska, török angóramacska, perzsa macska, birman macska, vagy más néven burmai szent templommacska, norvég erdei macska) kiváló pszichoterapeutáknak tekinthetők, akik segítenek az embernek leküzdeni az álmatlanságot, ingerlékenységet és a depressziót A balinéz macska lényegében nem más, mint hosszú szőrű sziámi. Pontosabban: sziámi ősöktől származik. Eléggé későn, csupán 1963-ban ismerték el önálló fajtaként. Honnan származik a balinéz macskafajta? A macskák elnevezése sokszor bizony megtévesztő; a himalája macska például nem a Himalájából származik, mint. rövid szőrű, félhosszú szőrű; és hosszú szőrű fajták. A rövid szőrű fajták elsősorban brit, amerikai vagy keleti eredetűek, és sokkal elterjedtebbek, mint hosszabb szőrű társaik. A hosszú szőrű fajták elsősorban Perzsiából vagy a mai Törökországból származnak A himalája perzsa tehát olyan hibrid, hosszú szőrű macskaféle, amely típusában perzsa, színében, szőrzetmintában sziámi. Számos egyesület nem fogadja el a himaláját külön fajtaként, hanem a perzsamacskához sorolja

MACSKÁK | "Felelős vagy azért, amit megszelidítettél

Eladó és ingyen elvihető macska hirdetések

 1. dkét nem bundája selymes tapintású. Ez nem csak kedves leírás, hanem a teljes valóság! Hihetetlen finom érzés simogatni őket. Ezt korábban sem a sziá
 2. - Sziámi - Colorpoint Don Szfinx - Egyiptomi mau - Brit rövid szőrű - Abesszin - Amerikai drótszőrű - Hócipős - Japán csonkafarkú 2. félhosszú szőrű fajták: - Maine Coon - Tiffany - Balinéz - Amerikai csonkafarkú, - Ausztrál Tiffanie - Jávai - Cymric - Norvég erdei macska - Pixiebob 3. hosszú szőrű macskafajták
 3. A hosszú szőrú macskák (perzsák) színei 111 Perzsák = Perser 111 II. Fajtacsoport. Félhosszú szőrű macskák 118 Sziámi és keleti rövid szőrű macskák 134 (24-35) Sziámi és keleti rövid szőrű macskák leírása 134 Pontozása 136 Sziámi és keleti rövid szőrű macskák színei 136.
 4. dkét típus őshazája Oroszország volt, és kereskedők vitték magukkal őket a macskatenyésztés fellegvárába.
 5. Valamennyi Keleti rövid szőrű macska tetszetős küllemű, elegáns, közepes nagyságú, a sziámihoz hasonlatos hosszú, vékony, de arányos testű állat. Fejük a többi rövid szőrű cicáétól eltérően hosszúkás, ék alakú, fülük nagy, egymástól távol helyezkedik el. Szemük enyhén ferde vágású (egyesek szerint inkább talán innen származik a keleti elnevezés.

A Maine Coon egyike a legősibb észak amerikai fajtáknak. Nevét Maine államról és a mosómedvéről kapta (raccoon= mosómedve), melyet barna cirmos mintázata és dús, hosszú farka ihletett. A fajta felépítésében legközelebb a norvég erdei macskához áll, aki hasonló éghajlati körülmények közt élt, mint a Maine Coon Sziámi. Thai. Hosszú szőrű macskák. Himalája. Perzsa. Félhosszú szőrű macskák. Birman. Maine Coon. Norvég erdei macska. Ragamuffin. Ragdoll. Szibériai. Szomáli. Török angóra. Török (Van) macska A honlap ára 78 500 helyett MOST 0 Ft. Honlapkészítés ingyen: Ez a weblapszerkesztő alkalma

Fajtiszta macskák - KELLNEKE

Hosszú szőrű macskák a korai angóramacskától a tökéletes perzsamacskáig: 18: Sziámi és Oriental (keleti) rövid szőrű macskák: 103: A sziámi és a keleti rövid szőrű macskákra irányadó standard: 105: Fókajegyű sziámi: 105: Seal-Point (Fókajegyű) 105: Blue-Point (Kékjegyű) 106 Több évtizeddel ezelőtt egy fanatikus tenyésztő elhatározta, hogy keresztezi a sziámit a perzsa macskával, s olyan cicát alakít ki, amelynél mindkét fajta jellemzői megtalálhatók. Az eredmény: egy hosszú szőrű macskaféle - típusában perzsa, szőrzetmintában sziámi Sziámi és keleti rövid szőrű macskák. Fókajegyű sziámi: Kontrasztos színeződésű, ez a szőrzet alapszínéből a pofán, a füleken, a farkon, a végtagokon jelentkező sötétebb pigmentáltságból (ezt nevezzük akromelániának) adódik. A legismertebb szín a fókajegyű, mert itt a legkifejezettebb a színkontraszt A hosszú szőrű a félhosszú szőrűvel, a rövid szőrű a sziámi-keleti macskákkal és/vagy a szőrtelen macskákkal. Amennyiben az egyik főkategória létszáma, összevonással sem éri el a 15 macskát, a Best in Show-t az összes kategóriára összevontan kell megtartani

Hosszú szőrű sziámi cicát vihetek majd kiállításra

Macska Cica eladó ingyen hirdetések KELLNEKEM

GAZDIS!!! Előzmény: Tiffany a hosszú szőrű vörös kislány cica gazdit keres!!! Debrecenben az utcán találták ezt a gyönyörűséget, kb 9 hetes, nagyon szelíd, bújós, dorombolós cica-mica, az átlagnál hosszabb a szőre, vörös-fehér és barnás foltjaival nagyon különleges színű! Szerető gazdi jelentkezését várjuk, aki élete végéig gondoskodna róla! Hariel. De a teraszon a kismacskák szabadon ugrándozhatnak.Itt nem zavarja a nagymamát, ha régi fonott székén élesítik karmaikat, vagy bújócskát játszanak a takaró alatt.A maradék gyapjúgombolyagokkal is szabad játszaniuk, az újonnan kötött pulóvert nagymama persze idejében biztonságba helyezte.Amint azonban kinyit a konyhában egy konzerv macskaeledelt, mind a hárman szaladnak.

Balinéz macska bemutatása - Macskafajtá

MACSKÁK. Sziasztok! Ez a weboldal, azért jelent meg, hogy még több dolgot megtudhassatok a MACSKÁKRÓL. Én beszámolok, bármit is szeretnétek tudni Róluk.Ha kérdésetek van a MACSKÁKKAL kapcsolatban, akkor írjatok bátran az e-mail címem-re : vicus93@citromail.hu. Egyenlőre ennyi, de később még több dolgot olvashattok az oldalamon Pilisszántóról gazdát keres nyári születésű hosszú füstös ezüstös szőrű fiú cica hatalmas praclikkal.Budapest 100 km-es körzetében házhoz visszük. Érdeklődni kizárólag telefonon lehet 12 óra után, a 06-20-350-7858-as telefonszámon Az eredmény: egy hosszú szőrű macskaféle - típusában perzsa, szőrzetmintában sziámi. Hát valahogy így keletkezett a himalájaként ismertté vált hibridfajta. Státusza a mai napig vitatott, tudniillik egyes törzskönyvező egyesületek nem hajlandók külön fajtaként elismerni, hanem a perzsa osztály egyik. A Cats & Dogs kiegészítővel rengeteg kutya- és macskafajta közül válogathatunk, és mindegyikhez jár egy előre beállított tulajdonság is. Természetesen bármikor választhatsz más jellemvonásokat a kedvenceidnek, az előre megadottak inkább azért érdekesek, mert valamennyire tükrözik az adott fajt

Macskafajták: perzsa, birman, ragdoll, maine-coon, bri

Hosszú szőrű kölyök csak akkor születhet, ha két hordozó találkozik a pároztatásnál. A különböző tenyésztők, kutatók miközben a szomáli eredetére keresték a választ, mindig ugyanarra a névre bukkantak, egy kandúréra (Raby Chuffa of Selence), aki 1952-ben született Angliában, majd pedig az USA-ba került át Pompás bunda, nyugodt és ragaszkodó jellem - ez teszi a perzsa macskákat és rokonaikat a világ talán legnépszerűbb macskafajtáivá. A könyv a következő fajtákat mutatja be: Perzsa - a szőrpompába bújt álom, Colourpoint perzsa - a kékszemű szépség selymes bundával, Egzotikus rövid szőrű - a békés perzsa miniruhában

Macska jelleme, a legfejlettebb szakaszokban a macskaBrit rövidszőrű macskaHányféle macska van? - Macskafajták
 • Muhammad ali dokumentumfilm.
 • Tetőszigetelés rétegrend.
 • Pedagógiai értékelés minta.
 • Gazdikereső bichon.
 • Scrap book album.
 • Supercell Shop Brawl Stars.
 • Sikeres vállalkozások története.
 • Star Wars animated series.
 • Halogén sütö receptek.
 • Zárt áramkörben merre áramlanak az elektronok a fogyasztón keresztül.
 • Pepco férfi kabát.
 • NHL 2019 game.
 • Sav bázis dolgozat.
 • Bourbon leonóra spanyol királyi hercegnő.
 • Kerber.
 • Cancun biztonság.
 • Husky kölyök eladó.
 • Esox lucius.
 • Mozog a kutya foga.
 • Házi kacsazsír eladó.
 • Modernkori stílusirányzat.
 • Logopédiai mesék pdf.
 • Rebarbara elkészítése.
 • Bokatörés rögzítése.
 • Joghurtos csicseriborsó saláta.
 • Sony dsc WX350.
 • Vízteres kandalló beépítése házilag.
 • Lejtő egyszerű gépek.
 • The color run szolnok.
 • Burning Man Festival 2020.
 • Indulatszó rejtvény.
 • Vérfarkas nevek.
 • Maybach S 650.
 • Eger mozi.
 • Eladó dutra 100.
 • Hűtő tároló doboz.
 • Csak víz diéta.
 • Dervis tánc.
 • Aranyér tapasztalatok.
 • Piros hólyag a szájban.
 • Írás gyakorló 1. osztály pdf.